Hafrsfjordkaupangen 2013

Hafrsfjordvikingene, i samarbeid med Arkeologisk museum i Stavanger, vil som foregående år arrangere et stort og spennende vikingmarked i Møllebukta tredje helgen i juni – 14. – 16.

Følg oss på markedsiden vår på Facebook.

Vikinger-02

Ta et spennende skritt 1000 år tilbake i tid og opplev et ”ekte” vikingmarked med en fantastisk atmosfære fylt av lyder, lukter og andre sanseinntrykk inspirert av vikingtiden. Klangen av hammer mot ambolt og skrikende krigere, duften av nystekte vikingpølser og tørkede krydderplanter, vakre klesdrakter og fargerike håndarbeider er en del av disse inntrykkene.

januar-08-a-020.jpg

Hafrsfjordvikingene, i samarbeid med Arkeologisk museum i Stavanger, arrangerer igjen sitt årlige Kaupang eller vikingmarked. I år skjer dette i Møllebukta, med utsikt ut over den legendariske sagafjorden Hafrsfjord, hvor Harald Hårfagre samlet Norge til et rike i år 872.

Dette blir en stor familieopplevelse!

Vikinglandsbyens «befolkningen» vil blant annet kommer fra Norge, Danmark, Sverige, England, Tyskland, Polen, Hviterussland og Ungarn. Det blir handelsfolk, håndverkere, musikere, sagafortellere, flammeblåser, vikingkamp, bueskyting, spill, lek og naturligvis vikinghester.

Vi har som alltid et eget opplegg for barn og unge.

Morten_forteller

Hver dag vil det bli kampoppvisninger, kampkurs for små krigere, bueskyting og bueskytterkonkurranse for store og små, fortellinger fra sagaene, demonstrasjon av vikingenes håndverk, sang, musikk og underholdning. Det er og mulighet for å kjøpe mat og drikke, deriblant Hafrsfjordvikingenes berømte Vikingpølser.

Leir-03

Vi streber hele tiden for å få vikingmarkedet mest mulig autentisk. Deltagerne stiller i tidsriktige kostymer, redskap og telt. Det vil komme handelsfolk og ”vikinger” fra mange europeiske land, slik at elevene også vil få testet engelsk kunnskapen sin. Dette har fungerte veldig fint under de foregående arrangement. På markedet vil man kunne kjøpe smykker, vikingutstyr, se mat bli laget på vikingmanér samt håndverk i stoff, tre, bein, jern, stein og liknende. I tillegg vil det bli sagafortelling, leker for barn og voksne, bueskyting, vikingkamp og historisk løype for å nevne litt. Vi satser også i år på å ha vikingskip til stede. Dette er et arrangement dere bør få med dere.

Markedet hadde ikke vært mulig uten vårt utmerkede samarbeid med:

image001

Reklame