Hafrsfjordvikingenes marked på Rott 2007

Rott Vikingfestival 2007 017_800

Opp gjennom historien finner vi øya Rott nevnt flere ganger i sagaen, blant annet i forbindelsen med et blodig slag hvor kong Sverre var involvert. Når Hafrsfjordvikingene nå skal arrangere sin første selvstendige festival faller det seg da naturlig å arrangere denne på nettopp Rott.

 

Rott Vikingfestival 2007 157_ps

Her vil man kunne leve som viking for en helg, med egen landsby full av levende vikinger. Her blir det handelsmenn, håndverkere, bønder, krigere, gjøglere og mer. Og noe av det flotteste er muligheten for besøkende å komme på besøk. De vil kunne oppleve tevlinger mellom deltakere og besøkende, flammeblåsere og gjøglerne, krigskunst på gammelt vis, teateroppsetning av stykker basert på denne perioden og egne barnestykker for de minste. Her vil man oppleve vikingtiden tett innpå, med de rette smakene, luktene, lydene og selvfølgelig mat på vikingvis. Vikingskip hører selvfølgelig med i en slik en sammenheng, og en råseilregatta og ro-konkurranse satser vi også på å få til. Lørdag kveld planlegger vi en konsert med den vel kjente irske gruppa fra Stavanger; ”The Tramps”.

Rott Vikingfestival 2007 078ps Rott Vikingfestival 2007 198_ps

Med vikinggruppen Hafrsfjordvikingene som festivalarrangører blir dette noe av det mest spektakulære som har hent uti havgapet, siden vikingtiden. Dette er kompetente folk som har vært, og er, med å arrangere blant annet Hafrsfjordspillene. Vi har stor erfaring og vet hva som skal til for at en slik festival skal bli vellykket.

Prospekt Vikingfestival på Rott

 

 

Rott Vikingfestival 2007 246_ps

Reklame